Vores bedste studietip

Vi i MedEasy har samlet vores 10 bedste studietips. Vi håber de kan hjælpe dig til eksamen. O måske endnu vigtigere: Kundskaberne, du tilegner dig er først og fremmest vigtige for, at du bliver en fantastisk dygtig sygeplejerske for dine fremtidige patienter!

Det du lærer i dag, redder liv i morgen!

1: Nyd introugen
Hyg dig i din introuge! For mange er det den uge, de ser gladest tilbage på efterfølgende. Tag dig tid til at lære en masse nye, søde mennesker at kende – måske får du endda fundet din nye studiegruppe?

Med MedEasy-appen har du altid mulighed for at repetere, uanset hvor du er.
Foto: MedEasy

2: Kom i gang
Lad ikke introugen vare for evigt – kom godt i gang!

Overspringshandlinger er der nok af. Det sværeste er ikke at studere, men at komme i gang. Her kan MedEasy være til hjælp. Pop popcorn og se videoer, og svar på vores multiple choice-opgaver på bussen.

Den bedste måde at få en opgave til at virke vanskelig er ved at udsætte den, hævdede Winston Churchill. Kommer du tidligt i gang gør du dig selv en stor tjeneste!

Appen finder du her for Android og her på App Store.

3: Hold den gode vane
Flere år på skolebænken har vi bevist på at hårdt arbejde helt fra starten giver det bedste resultat i slutningen!

Nogle studererne læser jævnt og fokuseret, andre tager hele læsset ugen før eksamen. Uanset, hvilken type du er kan det være en god idé at sætte dig nogle mål undervejs, så kan du dele læsset op til mindre læs, du fordeler ud over semesteret. Du kan eksempelvis sætte dig for, at du skal have styr på din lægemiddelberegningen, eller have læst til mandagens forelæsning, inden fredagsbaren. Hjernen lærer og lager over tid, så kundskaberne du tilegner dig i sidste uge op til eksamen vil sandsynligvis ikke være der særligt længe.

Lav dig en studieplan med faste mål for, hvornår forskellige temaer skal være gennemgået. Husk at sætte tid af til at repetere de forskellige indlærte emner flere gange.

Gå til forelæsning!

4: Gå på forelæsninger
Følg forelæsningerne, og deltag i undervisningen på din skole. Studiestederne bruger mange ressourcer på dette, og det er her du har mulighed for at stille spørgsmål og få faglige diskussioner. Ser du vores forelæsninger som en del af din forberedelse, kan du nemmere danne dig et overblik over, hvad der er svært, og hvad du er lidt ekstra nysgerrig på!

Betingelserne for varig indlæring bliver ikke bedre, end når du stiller spørgsmål til din forelæser – du vil opleve, at du altid vil kunne huske svaret!

5: Hav en god studiegruppe
Find nogen, du gerne vil læse sammen med. Se efter positive læsemakkere med humør og god arbejdsmoral. Ender du i en gruppe, hvor alle bruger energien på at snakke om den nyeste sladder og ikke får læst, så se, om du kan få vendt dem – hvis ikke, så find en gruppe, der passer dig bedre!

En god studiegruppe kan gøre forskellen på, om de sidste uger op til eksamen er fyldt med trivsel eller ej.

6: Undgå at blive passiv
Du lærer bedst ved at høre, se, tænke, skrive, formulere, reformulere, tegne, viske ud og tegne på ny. Videorene i MedEasy er god hjælp via syn og hørelse, men resten må du selv gøre.

Løs multiple choice opgaverne, og skriv noter ned på papir mens du ser videoerne. Tegn dig også gerne vej gennem videoerne – eksempelvis blodomløbet bliver langt nemmere, hvis du følger med sammen med papir og blyant!

Du bør øve dig u at gengive stoffet med dine egne ord. Vi anbefaler, at du pauser videoen og gengiver det, du har lært for dig selv – gerne ved faktisk at sige ordene for dig selv.

Når du varierer mellem de forskelleige metoder vil din koncentration holde længere. Det er bedre at læse lidt ad gangen ofte, en at læse en hel masse sjældent!

7: Husk dine grundlæggende behov
Som sygeplejersker lærer vi om menneskets grundlæggende behov. Disse gælder faktisk for også for dig som studerende! Søvn, kost og motion spiller ind på kapaciteten til at tilegne sig nye kundskaber. Det samme gør sociale behov og aktiviteter som giver dig energi. Tjek studieorganisationer og andre aktivitetstilbud i dit nye lokalmiljø ud.

De fleste nævner kun det mest positive, når de snakker om deres egen studietid. Men denne periode er også krævende. Tøv ikke med at opsøge dine vejledere på uddannelsen, eller i en organisation, hvis du oplever udfordringer fysisk, psykisk, eller sociale. De er eksperter på de studerendes velfærd, og kan være gode rådgivere og samtalepartnere.

8: Fokuser på at forstå
Forståelse slår udenadslære! Når du forstår noget har du en mere aktiv tilnærmning til stoffet. Det lagres på en anden måde i hjernen, der gør, at du husker det meget længere, end det der indlæres ved udenadslære.

Det du lærer nu er som sagt vigtig for at du skal blive en god sygeplejerske for dine kommende patienter. Målet bør derfor være at kundskaben holder længere end til eksamensdagen.

9: Repetér ofte
Ekstremt få har klæbehjerne, vi andre må repetere. Husk at sætte tid af til dette undervejs i semesteret. Mutiple choice opgaver (MCQ) i MedEasy-appen er en perfekt måde at repetere fagene på, uanset hvor du er. Et tip vi har fået fra studerende er at tvinge sig selv til at besvare 10 MCQ’er før de kan tjekke instagram og andre sociale medier. Det bliver måske en anelse træls, men det virker!

Mutiple choice opgaverne terper specifikt på læringsmålene, og temaer som går igen til eksamen

10: Løs eksamensopgaver
Vent ikke med tidligere eksamensopgaver til slutningen af semesteret, brug dem hele vejen!

Når hjernen stilles spørgsmål og får sin viden brugt, vil svarene huskes både til eksamen og videre i karrieren.

Lad som om det er eksamen og løs opgaverne. Prøv både alene, og sammen i studiegruppen. Opgaver du forklarer og løser på tavlen foran studiegruppen vil du opleve huskes længere!

Held og lykke!

Del denne artikel