Dækker MedEasy dit pensum?

Vi får ofte spørgsmål om MedEasy dækker pensum i forskellige fag. Her er en oversigt over hvilke temaer vi dækker!

Er du sygeplejestuderende og det gælder anatomi, fysiologi, mikrobiologi og lægemiddelregning er svaret helt sikkert: JA!

Videoerne på MedEasy dækker til fulde pensum for sygeplejestuderende og i flere områder går vi endda længere. 

Når vi ser på de øvrige undervisningsområder såsom sygdomslære, så er der store forskelle skolerne imellem. Både i undervisningen og eksamenernes udformning.

Vores mål er dog helt klart, vi vil dække alle læringsmålene og arbejder kontinuerligt med at producere indhold hvor vi prioriterer:

  1. Det du får brug for i praksis (viden som redder liv!)
  2. Emner som vi oftest ser til eksamen

Her kan du se hvad vi dækker:

Anatomi og fysiologi:

Vi dækker samtlige emner som er beskrevet i dit pensum som sygeplejestuderende, så du kan trygt bruge MedEasy. Både i det daglige samt som forberedelse til eksamen. Hvis du ønsker at holde styr på dine noter fra starten, kan du med fordel tilkøbe kompendiet og bruge det til samling af de vigtigste pointer og dine noter. I Norge har MedEasy været brugt igennem flere år, tusindvis af studerende har brugt MedEasy som primær kilde og resultaterne er fantastiske. Du kan læse mere om dem her Nerdepunktet 2021 – Resultater fra Nasjonal Eksamen – MedEasy

Mikrobiologi:

Mikrobiologi indgår på forskellige måder samt niveauer i pensum for sygeplejestuderende. Derfor varierer undervisningen og eksamen meget fra skole til skole.

I løbet af efteråret 2022 har vi udarbejdet et helt nyt kursus i mikrobiologi, hvor vi er sikre på at læringsmålene er dækket ind. Nogle skoler koncentrerer sig primært om bakterier og virus, men vi har taget læringen videre og har også forelæsninger om svampe og prioner. Din opgave er derfor at vælge de relevante områder ud, når du laver en læseplan med MedEasy videoerne. Skulle du være i tvivl så hjælper vi gerne, når blot vi ser din pensum liste.

Lægemiddelregning:

Videoforelæsningerne i lægemiddelregning dækker 100%, men eksamen på de enkelte skoler kan variere, så dette bør du være opmærksom på, så du er bedst muligt forberedt. Men en lærebog i lægemiddelregning burde være unødvendig hvis du bruger vores kursus.

EKG:

Vores EKG-kursus giver dig en grundig gennemgang af hvordan et EKG ser ud og hvordan du tolker det som du ser! Du får alt dette sammen med en god del humor, huskeregler og forenklinger med kegler og djævelske Q’er. Ydermere har vi case-gennemgange som klæder dig på til at spotte et unormalt EKG og måske endda give et bud på en diagnose. Her er niveauet over hvad der forventes af en sygeplejestuderende og kurset kan derfor sagtens bruges af reddere, akutsygeplejersker, medicinstuderende og selvfølgelig alle andre med interesse! 

Sygdomslære:

Sygdomslærevideoerne dækker kernepensum hvor vi har prioriteret de emner vi ofte ser og/eller dem som er vigtigst for dig at kunne mestre for at kunne yde en både tryg og god pleje til patienterne.

Vi kan desværre endnu ikke sige at vores videoforelæsninger dækker alle områder, men vi kan love at vi arbejder på det og der er mange flere på vej. Vores hold er netop udvidet med endnu flere læger og sygeplejersker, som skal hjælpe os med at få endnu mere relevant materiale ud. 

Der er meget stor variation i skolernes struktur i undervisningen i sygdomslære, både i forhold til indhold samt pædagogik. Vi indsamler derfor data fra eksamener og prøver på den måde at prioritere de temaer som oftest ses til eksamen, men vigtigst for os er at emnerne har klinisk relevans (f.eks. hvordan du opdager sepsis og hjerteinfarkt mm).

Du kan finde en oversigt over vores emner i sygdomslære på hjemmesiden her Forelæsninger – MedEasy

Planen videre:

Vi arbejder hårdt på en udvidelse af de temaer som allerede ligger ude. Der vil bl.a. komme forelæsninger indenfor en række akutte tilstande, både indenfor hjerte-, luftveje- samt mave/tarm-sygdomme. Ydermere har vi kursus på vej i farmakologi.

Har du ønsker til emner som du gerne vil have at vi prioriterer, så hører vi gerne fra dig! Kontakt os (medeasy.dk)

Du kan hjælpe os med at tilpasse vores undervisningen endnu bedre, samt at prioriterer nye emner, ved at sende dine tidligere eksamensopgaver. Du kan indsende til os på post@medeasy.dk.

Del denne artikel

Læs mere: