Planlæg dit semester!

Et af vores bedste studietips er at lægge en studieplan. Vi fortæller hvorfor, og hvordan – og så har vi lavet en fin skabelon til dig.

Ingen går på arbejde, uden en arbejdsplan, krav eller forventninger. En studieplan giver dig bedre overblik over stoffet, du skal igennem, og hvor meget tid du har til rådighed. Når du sætter mål op for dig selv sørger du for at have en faglig progression gennem din læsning. Ved at lave en studieplan gør du det nemmere for dig selv at have et jævnt arbejdstempo gennem semesteret, og ikke skulle stå og lære halvdelen lige inden eksamen

Sådan gør du
Vi kommer ikke bort fra, at der er meget stof, og meget af det kan være svært – men det skal bare sidde inden eksamen! Det kræver dermed både tid og indsats fra din side. Som en trøst står vi i MedEasy klar til at hjælpe dig igennem det. Vores videoer på medeasy.dk dækker en stor del af pensum inden for fysiologi og anatomi. Det du lærer i vores forelæsninger kan du derefter repetere ved hjælp af vores multiple choice-opgaver, og du kan når som helst sende os spørgsmål efter hver video, hvis der er noget, der er svært at forstå.

Start med at skrive dine emner op, og find derefter de korresponderende videoer på MedEasy.dk. Regn med, at du kan nå omtrent 3-4 videoer med spørgsmål og repetition om dagen. Hvis du har forelæsninger kan du også skrive dem ind i din planlægning. Vi anbefaler, at du også følger din skoles forelæsninger og anden undervisning, for at få størst muligt fagligt udbytte.

Vi anbefaler dig, at du en dag om ugen eller hver anden uge planlægger en repetitionsdag, hvor du kan repetere emnerne – her kan du eksempelvis bruge vores flashcards. Du kan også her gennemgå de emner, du ikke kunne nå på den planlagte dag. Har du en studiegruppe eller en læsemakker foreslår vi, at I laver og følger planen sammen. Ved at være flere sammen kan det hjælpe med at holde motivationen, og holde tidsplanen, da det kan være nemmere at komme i gang eller afsted, når man ved andre regner med en.

Husk også at sætte tid af til at have fri – hobbyer, træning, fester, og mere. Det er vigtigt at have dage, hvor du holder helt fri. Arbejder du jævnt gennem hele semesteret er det også nemmere at holde fri med god samvittighed

Held og lykke med semesteret!

Vi hepper på dig

Del denne artikel